Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

BAGGRUND 

Tanken bag LIVSDOULA er at du lærer at bruge doula begrebet i eget liv og til hjælp i andres liv.  At være doula er som alt andet her i livet en lang rejse i egen udvikling.

“Vi kan kun komme så dybt i andres hjerter som vi er i os selv…”

For at hjælpe kvinder og par i fødslens univers, er vi nødt til at have ro i os selv først. Det er blandt andet noget af det, vi kommer omkring her på uddannelsen.

En fødsel er en kæmpe transformation/rejse, der sker i livet og det kan være det stærkeste og smukkeste mennesket gennemgår, men det kan også være det mest traumatiske.

Som nogen ved, er jeg selv gået igennem tre af disse smukke rejser og for nylig også igennem en “genfødsel”, da jeg i sommeren 2019 gik igennem rejsen med cancer. Og dén rejse var VIRKELIG en gave! ALDRIG har jeg oplevet en større opbakning fra alle omkring os nær og fjern. Fremmede mennesker kæmpede side om side med vores aller nærmeste, om at få os hele igennem netop den rejse. Som en bølge af kærlighed var vi omgivet af en hær af “doulaer”!! De vidste bare ikke det var det de gjorde! Men derudfra sprang ideen LIVSDOULA.

Og derfor kommer ét af modulerne også omkring hvordan man kan bruge det at være doula udenfor fødselsområdet, enten som inspiration og hjælp i eget liv men også som en mulighed i dit doula virke. Læs om alle modulerne herunder ♥️ 

Velkommen til…

 • Modul 1“Hvem er vi?”
  • På første modul skal vi lukke cirklen omkring det sacred space vi skal være sammen i. Her kommer vi tæt på hinanden i ro og tid. Vi skal have ro i egen historie. Har man selv født, er det her ens egen fødselshistorie skal placeres et godt sted. Har man ikke født selv, vil man stadig have en “fødselshistorie” og en opfattelse af hvad fødsler er og man har sin egen livshistorie med. Der vil blive lavet nogle forskellige terapeutiske øvelser og indsigter som hjælper denne rejse igang. 
 • Modul 2“Doula kompetence”
  • Her får vi etikken på plads! Hvor slutter doulaen og hvor begynder jordemoderen? Hvad må I og hvad må I takke nej til? Vi kommer omkring rådgivning i forbindelse med hospitalsprocedurer og fødsler på trods af generelle anbefalinger. Det fulde informerede valg og hvordan doulaen kan hjælpe med at bygge bro når parret skal vælge i sundhedssystemet.  Det gode samarbejde; doula/par og doula/jordemoder/læge. Professionalisme; opsøg viden og det sunde netværk. Hvordan er man sundhedsperson og doula på samme tid?
 • Modul 3: “Fødslens naturlogik”
  • Uden at dette bliver obstetrisk undervisning, er det vigtigt for en doula at kende den naturlige fødsel. Men istedet for at gennemgå fødselsfaser og ned-trængning i bækkenet, fokuserer vi her på den logiske naturlige tankegang i mors og babys kroppe. At forstå dette perspektiv er langt vigtigere en at forstå den kassetænkning der er fødselsfaser. Vi vil komme omkring den regnbue af mulige måder at føde på og rigtige og forkerte fødsler?! Den værdi-baserede fødsel og den healende fødsel♥️ Om søndagen kommer vores første eksterne underviser Annemaia Møller som er internationalt certificeret ammekonsulent (International Board Certified Lactation Consultant – IBCLC) og certificeret ammespecialist (Certified Breastfeeding Specialist™) fra Lactation Education Ressources. Hun er tidligere Leader hos La Leche League og moderator og redaktør på Ammenet.
 • Modul 4“Naturlig medicin”
  • Jeg vil indføre jer i en grundlæggende viden omkring urter til brug under fertilitet, graviditet, fødsel og barsel. Vi vil også stifte bekendtskab med andre naturlige måder at støtte og hjælpe kroppen på, fx homøopati, moxa, kost, akupressur og meget mere. Vi vil give grundlæggende færdigheder i rebozo og spinning babies. Der vil senere blive mulighed for at tilkøbe en dybdegående rebozo workshop, hvor vi bruger en hel dag på rebozoen sammen med en helt speciel viskvinde ♥️.  Hvem det bliver vil jeg ikke løfte sløret for endnu. Helt ekstraordinært vil vi på denne uddannelse gå ind i Debra Pascali-Bonaros arbejde omkring Orgasmic Birth, selvfølgelig med Debras velsignelse♥️. Intimiteten i fødslen, doulaens rolle og blufærdighed.
 • Modul 5“Parrets sikkerhedsnet”
  • Her vil fokus ligge i hvordan vi bedst muligt forbereder parret på at blive forældre. Helt konkret kommer vi omkring mange mulige ændringer og udfordringer parforholdet vil stå i når der kommer en baby eller endnu en baby. For også flergangsforældre kan have godt af denne forberedelse. Her suger vi af min terapeutiske viden som sexolog blandet med jordemodererfaringerne. Den feminine/maskuline instinktive rolle. Partnerrolle og ligestilling kontra ligeværd. Vi får besøg af Doula Mama Christina Jørgensen som er NLP-coach og har sin egen doula uddannelse i CPH. Måske kender du hende fra Doula-TV. Mama Christina vil indføre os i teknikker omkring kommunikation. På dette modul vil vi også komme omkring det at være post partum doula. Altså doula for parret efter fødslen.
 • Modul 6: “Spiritualiteten i fødslen”
  • Dette meget inspirerende modul vil lære dig om intuition og kvindens spirituelle liv i det der kendes som triskelen Maiden/Mother/Crone. Her vil du også lære om ceremonierne Motherblessings eller på dansk mavevelsignelser og det at udføre en Lotusfødsel fra fødsel til begravelse af “the second mother” – placenta♥️. På dette modul får vi besøg af vores tredje eksterne underviser Anne Gunhild som har Cyclic Living. Anne har månevisdom! Kvinders måneblødning, frugtbarhed og hvordan vores cykliske liv kan heale og nære os hvis vi lærer det at kende. 
 • Modul 7: “Selvstændig doula”
  • Som titlen på modulet siger vil vi her lære hvordan man kan starte op som doula. Det indebærer bl.a. at lære noget om skat og moms og hvordan man reelt starter? Det og meget mere vil vores sidste eksterne underviser Anja Demant  fortælle om. Anja er bogholder og hun kan trylle i alt det økonomiske som os jordiske væsner kan stirre os blinde på! Vi vil også komme omkring, hvordan man prissætter et omsorgsarbejde, som det at være doula er.  Der er praktiske ting, der skal overvejes, som fx det at have en back-up eller at være en del af et team, doula/doula eller doula/privat jordemoder og så er det her vi undersøger mulighederne i hvad doula-faget ellers kan bruges til hvis ikke det er i fødeverdenen.
 • Modul 8: “Eksamen”
  • Der bliver udleveret en case fra det virkelige liv som man får tid til at forberede sig realistisk på. Når man ankommer til 8. modul skal casen fremlægges i plenum så resten af holdet også kan lære og finde inspiration.
 • Uddannelsen vil opfordre til et vist pensum af bøger. Denne liste er ikke et must at anskaffe, men den vil blive sendt på mail ved tilmelding til uddannelsen.
 • Der vil efter uddannelsen blive mulighed for overbyggende workshops med forskellige emner. Her vil LIVSDOULA’er få god rabat.

PRAKTISK

HVEM?

 • Uddannelsen er brugbar for kvinder der ønsker at blive doula, overbygning til tidligere doulauddannelse, jordemoderstuderende (evt. frivillig modul) og uddannede jordemødre. Uanset om du er jordemoder eller helt ny i fødeverdenen, så vil alle studerende blive uddannet LIVSDOULA på helt samme præmisser og alle vil kunne gro i uddannelsen. Det vigtigste er, at du er villig til at tage rejsen i DIG!
  • Derfor vil jeg meget gerne modtage en ANSØGNING fra dig, hvis du er interesseret i uddannelsen. Heri skal du fortælle lidt om din baggrund og hvorfor du gerne vil være doula, hvis du har født, må du gerne skrive kort hvornår og hvor mange gange og evt. hjemmefødsel eller hospital (eller andet?), og til slut dine kontaktoplysninger. Så ringer jeg til dig inden uddannelsesstart, så vi lige kan mærke hinanden ♥️ Skriv på kontaktformularen nederst på siden.
 • Uddannelsen er medlem af EDN – European Doula Network og alle studerende vil kunne drage nytte af al den viden og muligheder dette indebærer.

HVORNÅR?

 • Modulerne på hold 1 ligger lørdag fra 9-17 og søndag fra 9-16 i følgende uger: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32. 
 • Modulerne på hold 2 begynder i januar 2021 og ligger lørdag fra 9-17 og søndag fra 9-16 i følgende uger: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32.

HVOR?

 • Vi holder til i centrum af Vejle i Hjerterummets smukke atmosfære. Det ligger lige op og ned af gågaden med gode muligheder for frokost og caféture. Stationen ligger kun få minutters gang herfra, så det er let at komme hertil uden brug af egen bil. Parkering kan være dyrt sådan en hel weekend. Studerende fra Jylland og Fyn vil kunne tage frem og tilbage lørdag og søndag og hvis kommer du længere væk fra, vil jeg gerne være behjælpelig med at finde overnatningsmuligheder.

PRIS?

 • Alle 8 moduler koster tilsammen 25.000kr incl moms, med mulighed for rate betaling i tre rater af 8.000kr, 8.000kr og 9.000kr. Første rate skal være betalt inden opstart og sidste rate skal være betalt inden 8. modul. OBS: Man er først tilmeldt kurset når første rate eller hele beløbet er betalt.

OBS! Der er max 12 pladser på uddannelsen.

INFO AFTEN!!

Ny info-aften om hold 2 er på vej! Hold øje med siden her.

Sidste frist for tilmelding til hold 2 er 1. November 2020!

♥️ TAK FOR DIG ♥️

Ret til ændringer forbeholdes.

Kontakt

Moder Jord

Ann-Emilie Augustinus
Aakjærsvej 3
7100 Vejle

Email: infomoderjord@gmail.com
Telefon: +45 71 11 28 89

 

Skriv til mig

© Moder Jord 2020