Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Hospitalsfødsel

At føde på hospitalet skal betragtes som et valg på lige fod med valget om at føde hjemme. Det er sundt at stille sig selv spørgsmålet: “Hvorfor vælger jeg at føde på hospitalet?”

En hospitalsfødsel skal forberedes mentalt i ligeså høj grad som en hjemmefødsel. Der kan endda være endnu flere valg der skal træffes. Du skal nemlig sætte dig ret godt ind i, hvad du ønsker og hvad der normalt bliver udført ved en hospitalsfødsel.

Når man føder på hospitalet, skal man gøre sig klar over, at jordemoder og læge arbejder ud fra en række procedurer og retningslinjer som de skal overholde, med mindre forældrene aktivt siger nej tak. Det er ikke altid nødvendigt partout at følge disse procedurer, men det ER nødvendigt at sætte sig ind i mest muligt på forhånd så man kan træffe gode beslutninger under fødslen.  Dette kan være en jungle og derfor er det en god idé med en fødeplan udarbejdet med jordemoderen. Se mere under “Valg der skal træffes”

Hvis du vælger at føde på hospitalet, så bliver min rolle som din jordemoder lidt anderledes.
På hospitalet er det ikke muligt for mig at varetage din fødsel på samme måde som derhjemme. Dette skyldes både hospitalets juridiske, økonomiske og forsikringsmæssige regler. Når jeg ikke er ansat på hospitalet, er der ingen forsikring der dækker mig som jordemoder.
Hvis jeg alligevel bare varetog din fødsel på hospitalet, kan der være stor tvivl om hvor det juridiske ansvar ligger.
Derfor ændrer min rolle sig til doula. Doula er græsk og betyder fødselshjælper.

Der er mange fordele ved at have din egen jordemoder med til fødslen;
  • Under travlhed på fødegangen, vil du aldrig være alene.
  • Selvom der er vagtskifte vil jeg være din konstante kendthed der sørger for at en evt nye jordemoder eller læge er up-to-date og kender dine ønsker og evt. tidligere fødsler.
  • Jeg “holder rummet”. Det vil sige jeg sørger for roen og trygheden i rummet ikke bliver forstyrret.
  • Jeg kender alle retningslinjer og procedurer hospitalet benytter sig af.
  • Jeg sørger for at alle jeres ønsker og alt vi har talt om på forhånd bliver hørt.
  • I tilfælde af akutte situationer vil jeg have 100% fokus på jer og sørge for I forstår, hvad der sker. Dette frigiver personalet en hel del til at kunne fokusere på situationen og passe på jeres barn.
  • Jeg vil være til rådighed til barselsbesøg derhjemme efter fødslen og vil kunne gennemgå fødselsforløbet med jer, give ammevejledning og kontrollere evt. syninger hvis du er bristet lidt.

Kontakt

Moder Jord

Ann-Emilie Augustinus
Aakjærsvej 3
7100 Vejle

Email: infomoderjord@gmail.com
Telefon: +45 71 11 28 89

 

Skriv til mig

© Moder Jord 2020