Moder jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Naturlogik

“Naturlogik” er et kursus for jer som par.

Her tager jeg fat på den naturlige fødsel og hvordan kroppen gerne vil støttes til at føde. Man tænker måske jamen det er da kun den gravide der skal føde?? Men det er ikke helt sandt. Jo, det er hendes krop barnet skal ud af, men det klarer den bedst under optimale forhold. Og det er alt omkring hende der støtter hende i at tro på sin krops evne til at føde, alt omkring hende der kan skabe ro og tryghed.

Men jordemoderen har vel styr på det hele? Så hun ved vel bedst?

Tjo og så alligevel nej… Den der er den virkelige fødselsekspert her er mors instinktive evne til at føde. Det er mor der bedst ved hvad hun føler i kroppen og kun ud fra dette kan jordemoderen støtte fødslen.

Hvis du er mand og læser med her kan du tænke det lidt som noget af det udstyr I måske skal have til baby. Lad os sige et autosæde. Lur mig om ikke du har været på nettet og tjekke Tænk!-tests og økonomi/sikkerheds-ratio, er det nødvendigt med ISO-fix og andet ekstra udstyr og stillet dig spørgsmålet om det skal være en kombi eller en til spædbørn I begynder med? Men mange der går ind til en fødsel tænker ikke over “Hvad kan jeg gøre for at det her glider bedst muligt og giver min elskede den største chance for at føde godt og roligt? Hvad er normalt under en fødsel? Hvad kan jeg forvente? Hvad er min rolle? Kan jeg overhovedet stille noget op?”

Der er mange spørgsmål der kan besvares på forhånd for den gravide og hendes meget vigtige partner.

Og rent praktisk er der faktisk meget partneren kan gøre for at hjælpe den fødende. Både med opmuntring og udholdenhed, men også med ve-stimulation og smertelindring og måske endda være den der tager imod barnet (selvfølgelig med jordemoderen i ryggen).

At kende fødslens forløb og kunne genkende de forskellige niveauer i fødslen, er en stor hjælp for både mor og far for at holde glæden og gejsten oppe. Vigtigheden i at I finder jeres space under fødslen kan gøre forløbet meget nemmere. Hvad er jer? Er det bedst for jer at være stille og intime eller måske danse vildt og synge? Måske har I lyst til at dele fødslen med nogen – børn eller familie?

Alle disse ting forbereder psykisk til fødslen. Det skaber ro inden fødslen at have talt om mange af disse ting. Det er ikke sikkert I har brug for det hele eller måske noget helt andet. Det finder vi sammen frem til på den ene del af kurset.

Den anden del af kurset handler rigtig meget om jeres spørgsmål og det informerede valg.

Det informerede valg er i bund og grund mange af de do’s and don’ts som I bl.a. møder på hospitalet og inden i går fra kurset hos Moder Jord er I rustet til at kunne træffe de valg I ønsker, men en bevidsthed om hvad der er anbefalinger, hvad der er rutinebehandlinger og hvad reelt er jeres muligheder.

Rigtig mange ved ikke, hvor mange valg der egentlig bør tages stilling til, inden en fødsel og meget få fødende kender til den reelle forskning, der ligger bag de anbefalinger de får i sundhedsvæsnet. Jeg tager fat på de mest almindelige i den normale fødsel og har I yderligere spørgsmål, så tager vi alle dem vi kan nå på kurset (der plejer at være mange!!) og ellers opfordres I til at søge en ekstra konsultation hos Moder Jord.

 

 

Privatkursus derhjemme varer 2-3 timer

Pris : 1950kr

 

Kontakt

Moder Jord

Ann-Emilie Augustinus
Aakjærsvej 3
7100 Vejle

Email: infomoderjord@gmail.com
Telefon: +45 71 11 28 89

 

Skriv til mig

© Moder Jord 2020