Moder Jord

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus

Gratis doula i dit forløb.

Nu har du muligheden for at få en doula med i din graviditet og til din fødsel, når du vælger mig som jordemoder. Du får simpelthen dit helt eget fødeteam for samme pris. 

Pernielle Auroa er uddannet doula fra Doula Mama uddannelsen i Kbh i 2018. Pernielle ville dog rigtig gerne have muligheden for at få sparring og dygtiggøre sig sammen med en hjemmefødselsjordemoder, så derfor tilbød hun sin hjælp gratis. Pernielle er i forvejen meget dygtig, men det er altid klogt at specialisere sig og det naturlogiske er netop noget Pernielle gerne vil have helt ind under huden. Derfor har du nu mulighed for at få ekstra luksus og omsorg i et forløb med os begge. 

HVAD ER EN DOULA?

En doula er en ikke-medicinsk fødselshjælper, der støtter en fødende under graviditet og fødsel. Doulaen er uddannet til at yde kontinuerlig, en-til-en omsorg i form af fx rebozo, samt information, fysisk støtte og følelsesmæssig støtte til gravide/fødende og deres partnere.

Føder man fx. på hospitalet er doulaen den der sørger for at det trygge psykiske rum for din fødsel forbliver intakt og at de ønsker du har haft til til fødsel bliver lyttet til fra det øvrige fødselspersonale. 

I løbet af graviditeten kan doulaen hjælpe med at planlægge fødselsønsker, forberede hjemmet, planlægge barselsperioden, give rebozomassage eller andre velvære-tiltag afhængig af den enkelte doulas specialer. 

Under fødslen i hjemmet kan doulaen indgå som en optimal partner til jordemoderen. Jeg har flere gange haft doulaer med i forløb som her hvor det er Sofie fra Jord.Kraft

Hvorfor BÅDE doula og jordemoder?

Fødsel med både doula og privat jordemoder

Hvorfor havde jeg både en doula og privat jordemoder med til fødslen af mit tredje barn?

Svaret skal findes efter min første fødsel i 2015.

Jeg havde en helt ukompliceret graviditet og mit barn havde det godt. Men første fødsel endte som et topstyret medicinsk forløb med 4 dages igangsættelse, grønt fostervand, ve-drop, vestorm, epidural mm. for efter 17 timers fødsel at ende med akut kejsersnit, da jeg var 9 cm. På tredjedagen for igangsættelse var jeg hos en jordemoder, der sagde til os: NU skal han ud, det er sidste chance, så tag hjem og spis noget mad og kom tilbage og så får vi ham ud. Selv samme jordemoder ringede mig op, da vi var på vej tilbage til hospitalet med beskeden om, at der ikke var tid, så jeg måtte komme igen dagen efter. Jeg sagde, at det forstod jeg ikke, eftersom hun jo selv havde sagt at i dag var sidste chance, at han SKULLE ud nu. Svaret var, at jeg selvfølgelig var velkommen til at klage, når det hele var overstået. Jeg var den dag 41+6 og graviditeten var fuldstændig ukompliceret. Men det gjorde mig utryg og jeg sov dårligt hele den nat, så da jeg kom ind på hospitalet næste morgen med grønt fostervand, var jeg allerede sat tilbage og bekymret og fødslen startede dårligt.

Efter fødslen skulle han tjekkes på neonatal, så vi var adskilt de første 3 timer. Efter hjemkomst blev jeg genindlagt med infektion i livmoderen. Det der i høj grad prægede forløbet, var uheldig kommunikation fra hospitalets side og travlhed før fødslen. Jeg VED at det aldrig var endt sådan, hvis jeg havde haft mit eget fødeteam med dengang. 

Der er absolut ingen kontinuitet i at gå til jordemoder på hospitalet. I både anden og tredje graviditet har det været en ny jordemoder hver gang og så en ny igen til fødslen (eller tre forskellige til første fødsel og to forskellige til anden pga. lange forløb.)  

 “Fødselsforberedelsen” i auditorium, skfitende jordemødre, travlhed og fokus på procedurer. Alt det ville jeg væk fra. Ved anden fødsel i 2017 havde vi så en doula med for at gøre det hele anderledes. Jeg var blevet til risikofødende pga. kejsersnittet og var i dårligt humør efter hvert jordemoderbesøg, da det handlede om alt det, der kunne gå galt. Jeg ringede til doulaen efter hvert besøg og talte alt igennem og blev i godt humør igen. Jeg havde også et par telefonsamtaler om VBAC med en privat jordemoder, der er ekspert i kejsersnit. Det hjalp også en del. 

Jeg ville ikke stresses på og det vigtigste for mig var at fødslen gik i gang af sig selv og at det blev en vaginal fødsel. Desuden nægtede jeg vedrop. Det endte med en vaginal fødsel med sugekop efter mange timers veer. Til sidst var der grønt fostervand, feber og jeg blev igen adskilt fra min baby pga. tjek på neonatal. Forløbet var dog godt pga. et kæmpe forarbejde i hele graviditeten og kontinuerlig støtte fra doulaen. Hun var hos os derhjemme hele natten under veerne, så jeg var tryg, men om morgenen blev jeg usikker på om smerterne var i arret, da jeg havde hørt så meget om ruptur under hele graviditeten og vi tog på hospitalet. Det viste sig at jeg ikke engang var i aktiv fødsel, men pga. tidligere kejsersnit fik vi lov at blive. Jeg tænkte, at hvis der havde været en jordemoder derhjemme, havde vi kunne vente meget længere med at tage afsted.

 Jeg var så priviligeret til fødslen af mit tredje barn at have både doula og privat jordemoder med. Doulaen var den samme som sidst, så hende kendte vi rigtig godt og det var egentlig ikke meningen, at vi også skulle have vores egen jordemoder med. Jeg ville til tredje fødsel gerne blive så længe hjemme som muligt for så at tage på hospitalet lige til sidst, men pga. akut kejsersnit første gang, anbefales det at tage på hospitalet tidligt i forløbet. Jeg tænkte derfor, at ved at have min egen jordemoder derhjemme, ville jeg være tryg ved at blive hjemme meget længere og kun tage på hospitalet til sidst og ikke ende så mange timer på hospitalet, som sidst. Desuden ville jeg gerne i vand, da jeg denne gang ville undgå epidural, men det blev frarådet, igen pga. kejsersnit, så da vi fik privat jordemoder, aftalte vi at blive hjemme så længe som muligt og at jeg kom i fødekar som smertelindring derhjemme og derefter var jeg meget mere tryg ved hele forløbet. 

Det var en perfekt fordeling, for doula og jordemoder gav noget forskelligt. Min doula havde noget virkelig god fødselsforberedelse, jeg fik fysiske øvelser, jeg skulle lave dagligt, gravidyoga, som hun underviser i, rebozobehandling, litteratur/podcast/film mm.

Ann-Emilie skrev jeg til for at få ro og afklaring om forskellige scenarier, der kunne opstå under fødslen og svar på alt, der opstod hos mig. På hospitalet fik jeg aldrig konkret information. De svarede altid meget generelt og efterlod mig med tvivl og uklarheder. 

Da vi fik Ann-Emilie med om bord havde jeg den bedste mavefornemmelse mht. fødslen og var ikke i tvivl om at det ville blive et godt forløb med vores super team. 

Det har været så luksus med nogen at kunne sparre med både i graviditet, fødsel og efterfølgende. 

Jeg ville med garanti ikke have fået den drømmefødsel jeg fik uden mit fødeteam, for da jeg nåede til fødslen var jeg så tryg og godt forberedt både mentalt og fysisk, at babyen fik ro til at komme ud uden nogen undersøgelser eller forstyrrelser, så det endte faktisk med at ske derhjemme, selvom det ikke havde været planen.

Vi ville ikke have kunne få samme oplevelse ved at vælge den ene eller den anden fra.

Jeg fik dækket alle behov ved at have begge om bord. Udover kontinuitet og nogen, der kendte os, dvs. tryghed og tillid, havde de hver deres styrker og intet af det havde jeg desværre mødt i det offentlige.

Katrine, tredjegangsfødende og uplanlagt, men fantastisk hjemmefødsel sept. 2020

Kontakt

Moder Jord

Ann-Emilie Augustinus
Aakjærsvej 3
7100 Vejle

Email: info@moderjord.eu
Telefon: +45 71 11 28 89

 

Skriv til mig

© Moder Jord 2020